Bobri vam v letu 2017 želijo obilo veselja, navihanosti in domišljije!
Brezplačne vstopnice za prireditve na 9. Bobrih bodo na voljo v soboto, 14. januarja 2017, med 11.00 in 16.00 v Festivalni dvorani
Juhej, Bobri bodo kmalu dobili svoj animirani napovednik!


9. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri
bo potekal med 21. 1. in 8. 2. 2017 Nagrajenci Bobrovega pesniškega natečaja
V okviru 10. festivala Bobri je potekal pesniški natečaj. Bober Bor je otroke in najstnike pozval, naj mu v Bobrov nabiralnik poleg likovnih izdelkov in vtisov pošljejo svoje pesmi ali opišejo oziroma narišejo pesmi, na katere so naleteli na prireditvah v sklopu festivala. Na natečaju so lahko sodelovali tudi z rapovskimi pesmimi.  
Vseh prispelih izdelkov je bilo zopet veliko, med njimi je bilo tudi veliko lepih pesmi, ki jih je bober Bor nagradil. Imena nagrajencev in nekaj izbranih pesmi si lahko preberete tukaj: Bober Bor nagrajuje
Za sodelovanje se zahvaljujemo vsem otrokom in njihovim staršem.

Zaključek 10. Bobrov
Na slovenski kulturni praznik, v četrtek, 8. februarja se je v Centru urbane kulture Kino Šiška s premiero predstave Sončnica na Luni v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana končal že 10. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. 

Predstavi je sledila še pesniška delavnica z mentoricami iz združenja Sezam in Družinskega centra Mala ulica. Pridružil se nam je tudi Kuža Pazi, maskota glavnega pokrovitelja festivala, Zavarovalnice Triglav. 

Utrinke z zaključne prireditve si poglejte v galeriji.

Otvoritev 10. Bobrov
V soboto, 20. januarja se je s koncertom Sonce in sončice po vsem svetu pričel 10. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.  Koncert je bil posvečen poeziji Toneta Pavčka, k izvirnosti predstave pa so zagotovo pripomogli prav zanjo nastali prevodi v tuje jezike, ki smo jih slišali v izvedbi slovenskih in tujih umetnikov. Koncertu je sledila delavnica Ptički v gnezdu.

Več o otvoritvi v Bobrovi galeriji.