Sklepna prireditev festivala

Pasja procesija

Koncertna uprizoritev

5
60'

Kje: Center urbane kulture Kino Šiška (Katedrala), Trg prekomorskih brigad 3
Kdaj: sreda, 8. februarja, ob 16.00 (PREMIERA, za izven)
Zvrst: koncertna uprizoritev
Število sedežev v dvorani: 800


Besedila: Svetlana Makarovič in Jure Novak; režija: Jure Novak; video animacija in scenografija: Leon Vidmar; glasbena izvedba: Uroš Buh, Vid Drašler, Rok Šinkovec, Jošt Drašler, Matjaž Ugovšek, Nace Kogej; petje in igra: Damjana Černe, Anja Novak, Ivan Peternelj, Blaž Šef; koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče in Center urbane kulture Kino Šiška

Številnim generacijam staršev in otrok v ušesih odzvanjajo in domišljijo spodbujajo pesmi Svetlane Makarovič, katerih teme so drugačnost, drugost in tujost osrednje teme. In to so teme, ki žal znova postajajo vse bolj pomembne. Zato jih bomo obudili in povezali v Pasji procesiji, koncertni uprizoritvi izbora Svetlaninih pesmi za otroke. Otroške pesmi bodo v sodobnih aranžmajih Uroša Buha peli izvrstni vokalisti Slovenskega mladinskega gledališča. Povezovali jih bodo s pripovedjo, ki bo otrokom približala žgoče teme sveta, ki nas obkroža, in spodbudila premislek o vprašanjih povezovanja in sprejemanja drugačnosti.

Dejavnost po predstavi:
Po koncertu sledi Sezamova (združenje staršev, mladih in otrok) magična ustvarjalna delavnica, kjer se bomo srečali s posebnimi barvami, ki se v temi svetijo. Izdelovali bomo samosvoje junake, po navdihu slišanega koncerta in jih dodajali v poseben prostor, kjer bo vse zažarelo v svojih odtenkih. Vabljeni v soustvarjajočo čarobno hišo z Ino Fakin, Matejo Lukežič, Rado Kikelj Drašler in Polono Prosen. Izvedbo ustvarjalne delavnice sta podprla Trgovina Levček in Pritt, Henkel.Namig:
Si že zabeležil svoje vtise o festivalu Bobri, svoje najnaje, všečke, dogodivščine in doživetja? Ne? Brž poišči Bobrov dnevnik. Tam boš našel tudi prostor za svoje festivalske risbe in zapise.