Črta

Tina Volarič. Miš, 2021, 39 strani.
Črta je slikanica brez besedila, v kateri ima glavno vlogo – črta, seveda. Ali povedano drugače, rdeča nit knjige je rdeča nit, ki nas pričaka že na naslovnici, nato pa nas vodi skozi celotno knjigo.
Več

Svetilnik

Damijan Stepančič. Miš, 2019, 36 strani.
Svetilnik je nočni kažipot mornarjem. Lahko je tudi simbol za upanje, za cilj, ki ga na valovih življenja skušamo doseči papirnate ladjice.
Več

Kje si?

Marta Bartolj. Miš, 2018, 71 strani.
Bogate, vsebinskih podrobnosti polne celovite ilustracije, ki jih odlikuje izčiščena in ubrana barvna kombinacija z učinkom sepije, poživljajo pa najrazličnejši živahni rdeči detajli, pozorne opazovalce vabijo k novemu in novemu prebiranju, razmisleku o pomembnih medčloveških vprašanjih ter iskanju vedno novih (skritih) pomenov in različic zgodbe.
Več

Darilo

Andreja Gregorič. Zala, 2017, 26 strani.
Darilo je avtorska slikanica Andreje Gregorič, ki je diplomirala na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter se usmerila v ilustracijo, po kateri je znana v Sloveniji in tujini.
Več

Ferdo, veliki ptič

Andreja Peklar. KUD Sodobnost International, 2016, 32 strani.
Slikanica brez besedila je s svojo zgodbo o drugačnosti, o čemer se zadnje čase veliko govori, tako v otroških in mladinskih knjigah kot drugod, precej aktualna.
Več

Deček in hiša

Maja Kastelic. Mladinska knjiga, 2015, 30 strani.
Deček v tej »nemi« slikanici sledi muci in otroškim risbicam skozi skrivnostno hišo.
Več
1